Спочатку це була страва провансальських селян, що складалася із цукіні, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Пізніше в рататуй стали додавати баклажани. З Провансу страва поширилася по всій
Франції, а потім і за її межі.

Що таке рататуй багато людей дізналися лише після того, як на екрани вийшов однойменний мультфільм
«Рататуй». Саме в мультфільмі був показаний оригінальний
рецепт цієї страви і її традиційне
сервірування. Дуже смачна прованська страва являє собою щось схоже з овочевим рагу. В інших країнах можна зустріти аналогічну або схожу страву, але вона має іншу назву. Приміром, в італійській кухні ця страва називається
капоната, в іспанській —
пісто, а в угорській —
лечо. І навіть якщо всі ці страви готуються з одних і тих же
інгредієнтів, вони мають помітні смакові відмінності. Велику роль в процесі приготування мають сорти овочів, використовувані трави і спеції, а також
технологія створення страви. Кожна нація використовує свої секрети для приготування тої чи іншої страви, тому, безумовно, варто спробувати кожну.
Коментарі
Дописати коментар