Суші
Суші Суші — традиційна страва японської кухні зроблена на основі рису, обробленого рисовим оцтом чи сіллю, та різноманітних начинок чи нашарувань, серед яких переважають морські продукти, але можуть входити м'ясо, овочі, водорості, гриби чи яйця. Суші бувають сирими, приготовленими чи маринованими.
В Японії словом суші позначають широке коло страв, однак на Заході під ним помилково розуміють лише грудку рису покриту шматком сирої риби.Існують різноманітні види суші. Вони називаються:

- макі-дзуші (завиванці) — суші закручені у водорості норі. Від японського слова маку — «закручувати»
- ніґірі-дзуші (стискунчики) — суші зроблені із грудочки рису з начинкою, спресовані у кулаці. Від японського слова ніґіру — «стискати».
- інарі-дзуші (інарці) — суші виготовлені у вигляді мішечків смаженого тофу з рисом і начинкою. Від японського божества Інарі.
- тірасі-дзуші (розсипанка) — суші зроблені з рису з розсипаним по ньому начинням називаються. Від японського слова тірасу — «розсипати». Різновид рибного плову.
Коментарі
Дописати коментар